frank van oyen

Frank Van Oyen werd geboren te Brugge op 21 november 1962, als oudste zoon van architect Hugo Van Oyen en Agnes Deblaere.

Frank volgde middelbare studies aan het St. Lodewijkscollege, Magdalenastraat te Sint-Andries Brugge in de afdeling Latijn-Wiskunde. Hij studeerde er af in 1980.

Aan de KULAK te Kortrijk werd hij kandidaat in de Rechten in 1982, om in 1985 aan de KULeuven zijn diploma van licenciaat in de Rechten halen, naast een aggregaat voor het middelbaar en hoger onderwijs.

Frank vestigde zich in 1985 onmiddellijk als zelfstandig advocaat te Sint-Andries Brugge in combinatie met zijn stage bij confrater Antoon Lust en zijn legerdienst in de kazernes van Turnhout en Sijsele.

In 2010 huwde Frank met Katrien Beuls. Samen hebben ze 5 kinderen : Stefan (° 21 december 1990) en Lies Van Oyen (° 2 april 1993), An-Sofie (° 6 januari 1988), Jonas (° 14 september 1989) en Thibault Geerardyn (° 19 mei 1993).

Katrien (° 22 mei 1960 te Brugge) is kinesiste.

Frank en Katrien wonen aan de Gistelse Steenweg 462 te 8200 Sint-Andries Brugge.

Aan de Gistelse Steenweg 472 renoveerden zij een pand daterend van 1882 en richtten dit tot hun beider praktijkruimte in.

Frank gelooft dat veel mensen de gangbare wijze om conflicten op te lossen grondig beu zijn. Van januari tot september 2011 volgde hij daarom de opleiding tot bemiddelaar aan het Mediation Instituut Vlaanderen (Mediv). Van september tot december 2011 volgde hij aan hetzelfde instituut de specialisatie tot bemiddelaar in familiezaken. Ondertussen werd hij als bemiddelaar erkend door de Federale Bemiddelingscommissie.

In 2012 plant Frank de specialisatie opleiding te volgen tot bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken. Thans volgt hij ook nog de opleiding bijzonder jeugdrecht, met het oog op de titel van Jeugdadvocaat.

 

Frank Van Oyen is lid van de V.Z.W. Club Brugge en actief betrokken bij het reilen en zeilen van Club Brugge als lid (oud secretaris) van de Public Relation commissie.

In de schoot van de Koninklijke Belgische Voetbalbond is hij lid-jurist van de Arbitragecommissie voor het Betaald Voetbal. Deze commissie spreekt in laatste aanleg recht in geschillen tussen aangeslotenen bij de Voetbalbond (clubs, spelers, makelaars).

Frank is ook politiek actief als lid van het Bureau van de Brugse afdeling van CD&V.

Frank Van Oyen
ontwerp: www.kristienberings.be